Inom spelet blackjack så förekommer det en hel del ord som ibland kan vara lite knepiga att hålla reda på. Därför följer här en komplett ordlista på de viktigaste orden inom spelet.

Ett spel som däremot inte innehåller så många knepiga ord är slots. Du kan läsa mer information om slots genom att besöka sidan svenskaspelautomater.net.

Banken ? Ett annat ord för casinot

Bankrulle ? Heter bankroll på engelska och det är den summa med pengar som en spelare har tillgängligt för att spela en spelomgång

Bet ? En satsning. Place a bet innebär att man lägger en satsning.

Busta ? Att busta eller att bli busted är det engelska ordet för att bli tjock, alltså få mer än poängsumman 21 på sin hand

Dealer ? Den person som delar ut korten kallas för dealer, eller givare på svenska, han eller hon blandar korten och delar ut dem till spelarna runt bordet.

Double Down ? Innebär att man dubblar sin insats och drar ytterligare ett kort.

Hard Hand ? Är en korthand där alla ess räknas som ett och inte som elva, alternativt en hand som inte innehåller några ess. Om man har en korthand som består av ett ess, en sjua och en nia så har man alltså en hård sjutton.

Hit ? Innebär att man som spelare väljer att ta ett ytterligare kort.

Insurance ? Om dealerns öppna kort visar sig vara ett ess så kan man köpa en försäkring för att skydda sig mot en ?dealer Black Jack?.

Pair ? Innebär att man har två likadana kort. När man har ett par kan man splitta sina kort.

Push ? När spelaren och dealern har samma värde på sina händer, det vill säga att det är oavgjort.

Shoe ? En shoe är en liten pryl som håller i åtta kortlekar på samma gång och gör det möjligt för dealern att dela ut ett kort i taget till spelarna.

Soft ? Motsatsen till hård hand är förstås mjuk hand, eller soft som det heter på engelska. Det är när alla ess räknas som elva istället för ett. Har man ett ess, en tvåa och en fyra så har man alltså en mjuk sjutton.

Split ? Splitta är en strategi i Black Jack som man kan göra ifall man blir tilldelad ett par. Då dubblar man sin insats och får istället två separata händer där de två korten i paret utgör det första kortet i varje hand. Man får då två separata händer med två separata insatser att spela vidare på.

Stand ? Är detsamma som att stanna, alltså att man väljer att inte ta några fler kort.

Uppkort ? Ett smeknamn för dealerns öppna kort, det kort som är synligt för samtliga spelare.