Black Jack på Betway

Black Jack är ett spännande spel som går ut på att du med hjälp av dina kort ska komma så nära siffran 21 som möjligt. Det låter enkelt, och det är det också – men det finns en hel uppsjö av tips och tricks och strategier att använda sig av när man spelar. Med bara lite träning kan man enkelt öka sina chanser att tjäna stora pengar.

Spelregler i Black Jack

Black Jack har funnits länge, redan för över 400 år sedan kan man hitta spel som liknade dagens version. Det franska spelet 21, eller Vingt-et-un som det heter, anses av de flesta vara föregångaren till dagens Black Jack. Att lära sig reglerna för Black Jack är enkelt – det börjar med att dealern ger dig två stycken kort. Alla klädda kort är värda 10, ess är värda antingen 1 eller 11 och övriga kort är värda den valör som står på kortet. Nu gäller det att att få högre poäng än dealern, och stanna innan man kommer över siffran 21, annars tar spelet slut och man har förlorat.

Drömmen för varje Black Jackspelare är förstås att få ett ess och en tia på handen. Det viktigaste att komma ihåg när man ska spela Black Jack, är att spelet går ut på att vinna över dealern, och inte att komma så nära siffran 21 som möjligt. Skulle man råka få två likadana valörer, tillexempel två damer eller två sexor, så kan man splitta sin hand, vilket innebär att man delar upp korten i två händer. När man gjort detta så kommer dealern att ge dig ytterligare två kort till var och en av dina två händer. I vissa varianter av Black Jack kan du även få erbjudandet att dubbla din satsning, vilket innebär att du får tillbaka dubbla vinsten om du lyckas besegra dealern.

Speltips för Black Jack

För att få ut så mycket som möjligt av din spelupplevelse gäller det att träna och finslipa dina kunskaper, du kan börja med att träna utan att spela om riktiga pengar, eller använda dig av bonusar. Black Jack är ett strategiskt spel och det finns alltid ett rätt eller fel sätt att spela på för att du ska få så bra odds som möjligt – det gäller bara att träna upp förmågan att läsa spelet och veta när man ska stanna eller fortsätta. De viktigaste tipsen proffsen har att dela med sig av är enkla:

  1. Träna, träna och träna lite till – det finns inget bättre sätt att lära sig spelet på än genom att spela.
  2. Många spelare glömmer bort att det spelet faktiskt går ut på är att vinna över dealern – inte att komma så nära 21 som möjligt.
  3. Sluta alltid be om fler kort om du har fått 17 eller högre, risken är alldeles för stor att du ska få mer än 21 för att det ska vara värt att satsa.

Det finns flera olika varianter av Black Jack, och reglerna kan variera något – men du kan vara säker på att hitta åtminstone en som passar dig på Betway. Ta del av fördelaktiga bonusar och njut av vetskapen att du spelar på ett av världens säkraste och pålitligaste onlinecasinon.